Mercy - 2011-06-03 16:05:18

Składniki:
500 g serka kremowego
5 żółtek
50 g cukru pudru
200 g biszkoptów podłużnych
1,5 szklanki mocnej kawy z ekspresu
4 łyżki ciemnego gorzkiego kakao albo 2 łyżki kakao i 50 g gorzkiej czekolady
cukier waniliowy

Zaparzyć kawę. Utrzeć 5 żółtek z cukrem pudrem i waniliowym, dodać serek. Zanurzyć podłużne biszkopty w kawie i ułożyć po kolei na blasze. Rozsmarować na biszkoptach krem, posypać przez sitko kakaem. Znowu układamy biszkopty (wcześniej także zanurzone w kawie), smarujemy kremem, posypujemy kakaem. Można posypać wiórkami czekolady lub słodkim kakaem. Ciasto wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Można przygotować to ciasto dzień wcześniej lub rano
:). Najlepiej smakuje z kawą ;). SMACZNEGO!


http://kobieta.net/wp-content/uploads/2010/01/fajnysmoczek0051.jpg


http://www.bankier.pl/static/att/62000/1971506_tiramisu2.jpg

http://www.smakiwroclawia.pl/_cache/_thumbs/A1/a172f9e44043c0ba9997dbb25283ff00.jpg

www.draglodz.pun.pl www.mksrpyskowice.pun.pl www.narutolf.pun.pl www.hoplici.pun.pl www.prodofdeath.pun.pl